1.3.2010 Jokiranta

Jokiranta on parasta Turussa ja sitä on kehitetty hienosti viime vuosina. Ohessa lauantain 27.2.2010 Turkulaisessa asiasta ollut kirjoitukseni. Toivottavasti keskustelu jatkuu…

 

Jokiranta on parasta Turussa
 
Turkulainen ideoi 24.2.2010 numerossaan 2011- ravintolakatua jokirantaan. Idea on varsin hyvä ja toimii hyvänä jatkumona jokirannan kehittämisessä ja elävöittämisessä. Nykyisten tapahtumien mm. DBTL:n, Keskiaikamarkkinoiden, Silakkamarkkinoiden jne. lisäksi kesäkauteen mahtuu vielä monia uusia tapahtumia. Ruokakulttuurin ympärille rakennettu laadukas tapahtuma teemaan sopivine esiintyjineen saavuttaisi varmasti hyvän yleisömenestyksen.
 
Aurajoki rantoineen on oleellinen osa Turkua ja viime vuosina jokiranta on kehittynyt vauhdilla. Uusi ulkoilureitti Tuomiokirkkosillalta Koroisiin päin, joen valaiseminen, Vähätorin kunnostus, rannan tuntumaan rakennettu uusi upea kirjasto jne. Listaa on helppo jatkaa ja kun jokirantaan vielä saadaan uutta tapahtumaa ja aktiviteettia vaikkapa ideoidun ravintolakadun muodossa niin vetovoima lisääntyy entisestään.
 
Ranta-alueelle on tulossa lähivuosina vielä monia hyviä hankkeita eri toimijoiden taholta: Ravintola Pinellan korjaus on jo käynnissä, Fortuna-korttelia ja Pennisiltaa suunnitellaan ja Vanhan Suurtorin alueelle on saatu uusia tapahtumia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Nyt täytyy vain saada vauhtia asioihin ja saamme joitakin uusia hankkeita ja aktiviteetteja valmiiksi tai käyntiin jo ensi vuoden kulttuuripääkaupunkirientojen tueksi.
 
Niko Aaltonen
Turun Ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsen

 
 

 

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa