23.9.2010 Hirvensalon kaava

Hirvensalo-Kakskerran Kansallisseura järjesti keskustelutilaisuuden Hirvensalon osayleiskaavasta. Tilaisuuden yhteydessä yhdistys otti kantaa kaavaluonnokseen:

 

Hirvensalo-Kakskerran Kansallisseura ry

 

Kannanotto Hirvensalon osayleiskaavasta 24.9.2010

 

 

Palvelut edellä

Hirvensalo-Kakskerran Kansallisseura edellyttää, että rakentaminen saarille tapahtuu hallitusti ja palvelut edellä. Saarten väkimäärää voidaan merkittävästi lisätä vasta, kun mm. toinen siltayhteys mantereelle ja saarten molemmat uudet koulut ovat valmistuneet.

 

Silta Uittamolle ja koulu Syvälahteen

Hirvensalon liikennejärjestelyt on syytä saattaa pikaisesti kuntoon. Saarten rakentaminen ja kaavoittaminen etenee nopeaa tahtia. Seuraavaksi tulee päätöksentekoon Hirvensalon osayleiskaava. Nykytilanne liikenteessä on haastava ja varsinkin aamuliikenne on ruuhkautunut jo pitkään. Mikä onkaan tilanne lähitulevaisuudessa, kun saarille valmistuu koko ajan uusia asuntoja.

 

Siltayhteys tulee rakentaa Hirvensalosta Uittamolle. Hirvensalon osayleiskaavan hyväksymisen jälkeen on välittömästi tehtävä päätös sillan rakentamisesta. Vitkutteluun asiassa ei ole varaa. Saarten vetovoimaa houkuttelevana asuinalueena ei saa heikentää viivyttelemällä turhaan välttämättömiä ratkaisuja.

 

Kasvava väestö tarvitsee uusia palveluja. Uuden koulun sijainniksi luontevin paikka on Hirvensalon Syvälahti, tällöin alueelle muodostuu luonteva kokonaisuus, joka palvelee hyvin myös Saaren pohjoisosan asukkaita. Samalla on aloitettava Kakskerran uuden koulun suunnittelu ja rakentaminen. Haarlan koulu täyttyy kovaa vauhtia ja alakoululaisten kuljettaminen pitkien matkojen taakse on järjetöntä.

 

Muutoksia yhdistyksen hallituksessa

Yhdistys valitsi ylimääräisessä kokouksessa sihteeriksi Sari Laakson ja Rahastonhoitajaksi Sanni Rantasen.

 

Lisätietoja:

 

Niko Aaltonen            Sari Laakso

Puheenjohtaja           sihteeri

040-512 2836              050-429 4007

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa