Aamuset: Aaltonen: ”Konserttitaloa ei kannata korjata”

Joukkoliikenneratkaisu ei ole ainoa iso päätös ja investointi, jota Turussa puuhataan. Vuoroaan odottavat myös ainakin historian museo ja konserttitalon korjaus tai päätös uudesta musiikkitalosta.

Kaupunginteatterin remontin budjetin raju kasvu pelottaa monia päättäjiä. Soppaa sekoittavat myös funikulaarin ja Logomonsillan kustannusten karkaaminen. Konserttitalossa voi muhia vastaavanlainen yllätys.

– Kenenkään ei pitäisi uskaltaa lähteä korjaamaan Konserttitaloa. Siitä ei saada hyvää, tämän päivän vaatimuksia vastaavaa, sanoo kaupunginvaltuutettu Niko Aaltonen (kok.), joka on myös kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja.

– Jos siihen lyömme 60–70 miljoonaa euroa toiminnallisine lisäyksineen, niin se on samanlainen edelleen (kuin nyt).

Aaltonen antaisi Konserttitalon tontille lisää rakennusoikeutta. Konserttitalon korjaus ja tuleva käyttötarkoitus jäisi kiinteistökehittäjän vastuulle. Konserttitalo siis myytäisiin pois lisärakennusoikeudella.

– Siinä voisi olla vaikka leffateatteri ja katutasossa kauppaa tai kahvilaa.

Historian museosta on olemassa jo valtuuston periaatepäätös, mutta hankesuunnitelmaa saati päätöstä paikasta ei ole. Aaltonen sijoittaisi musiikkitalon ja historian museon samaan rakennukseen. Kustannuksissa säästettäisiin ja käyttö tehostuisi. Paikaksi Aaltonen tarjoaa Forum Marinumin seutua tai kehittyvää ratapihan aluetta.

– Ammattikorkeakoulun kampus ja palloiluhalli olisi pitänyt rakentaa yhteen. Ravintolapalvelut ja parkkipaikat olisivat matsanneet tismalleen. Mielenkiintoista olisi ollut katsoa, että Veritas-stadionin ja Kupittaan jäähallin päädyt olisi suunniteltu toiminnallisesti yhteen.

– Meillä ei ole varaa siihen, että tehdään erillisiä pisteitä. Tämä on ollut heikkoutemme, tehdään vain yhtä asiaa kerrallaan.

Budjettiylitykset haittaavat Aaltosen mukaan jo päätöksenteon uskottavuutta ja kaikkia tulevia hankkeita.

– Niistä on jo haittaa esimerkiksi raitiotielle. Ihmiset eivät usko enää kustannusarvioita, eivätkä virkamiehet uskalla esittää mitään lukuja.

Kirjoittaja: Lasse Virtanen / Aamuset

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa