Matkailusta Turun alueen vahva valttikortti

Turun kaupunginhallitus sai 7.1. kokouksen yhteydessä tietopaketin matkailun kehittämisestä. Varsinais-Suomessa matkailun osuus bkt:stä oli selvityksen mukaan 2,1 prosenttia, joka on vähän alle maan keskiarvon. Kehittämispotentiaalia löytyy.

Turulla on lukuisia hienoja historiaamme pohjautuvia kohteita, mutta uuttakin tarvitaan. Tärkeä lisä olisi ”WAU”-kohde, joka toimisi matkailun magneettina. Se voisi olla vaikkapa näkötorni ravintoloineen, josta voisi katsella upeaa saaristoamme.

Puuttuva palanen matkailupaletistamme on myös vetovoimainen perhematkailukohde. Nyt lasten kanssa neuvotellaan, mennäänkö kesällä Linnanmäelle vai Särkänniemeen.

Mahdollisuuksiimme kuuluu myös Ruotsin läheisyys. Esimerkiksi ”Päivä Turussa” -risteilyt voisivat nostaa suosiotaan, mikäli saisimme viestittyä mielenkiintoisista kohteistamme lahden toiselle puolen.

Turun erinomainen ruoka- ja ravintolakulttuuri on kansainvälinen valtti.

Saaristomme on ainutlaatuinen. Hienot maisemat ja puhdas luonto houkuttelevat elämysten pariin. Mikä siis saaristomatkailun kasvussa mättää?

Lähtökohdan pitäisi olla samantyyppinen Lapin matkailun kanssa. Pohjoiseen tulee valtava määrä tilauslentoja aina Kiinaa myöden. Vastaava ilmiö elävöittäisi koko Varsinais-Suomea.

Saaristomatkailussa esimerkiksi säännöllisen vesibussiliikenteen ja pysähdyspaikkojen palvelutarjonnan voisi konseptoida turisteille nykyistä paremmin.

Lapin hiihtoa, laskettelua ja vaikkapa moottorikelkkasafareita vastaavasti pitää olla isollekin ryhmälle tarjolla vaikkapa kalastusta, purjehdusta, melontaa ja muuta pakettimatkaan yhdistettävissä olevaa aktiviteettia.

Turku on kasvava tapahtumakaupunki. Hotellikapasiteettia lisätään jo useassa hankkeessa. Nyt tarvitsemme koordinaatiota ja johtajuutta siihen, että saamme matkailusta yhden todella vahvan tukijalan alueellemme.

Sini Ruohonen

kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (kok)

Niko Aaltonen

kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (kok)

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa