Päätös uudesta siltayhteydestä tehtävä nyt

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Hirvensalon tulevan osayleiskaavaesityksen 8.5. äänin 11–2. Esitys on täten tulossa seuraavaksi kaupunginhallituksen ja sitten kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Aiheesta on kirjoitettu myös Turun Sanomissa 25.4. ja 9.5.

Kaavaesitys sisältää muun muassa uusia siltayhteyksiä. Kehittyvä Hirvensalo tarvitseekin pikaisesti uusia liikenneratkaisuja. Kaavaluonnokseen sisältyvä uusi siltayhteys kasvavan itäisen Turun sekä Helsingin suuntaan tarvitaan mahdollisimman pikaisesti.

Ennen Uittamonsiltaa on toteutettava viipymättä kaavaluonnokseen sisältyvät Kakskerrantien nelikaistaistaminen sekä kevyenliikenteen silta Lauttarannan ja Korppoolaismäen välille.

Liikenne saarilta ja saarille tulee tulevaisuudessa vain lisääntymään – osayleiskaavassa varaudutaan merkittävään määrään uusia hirvensalolaisia nykyisen noin 10 000 asukkaan lisäksi. Uusi siltayhteys helpottaisi saarten tunnettuja ruuhkia ja lisäisi turvallisuutta.

Tällä hetkellä lähes 10 000 asukkaan saari, jonka läpi kuljetaan myös Satavaan ja Kakskertaan, on vain yhden yhteyden varassa.

Liikenne Itäharjulle ja Kupittaalle tulee tulevaisuudessa vain lisääntymään Turun kasvaessa voimakkaasti Kupittaa-Skanssi -akselilla. Mantereen puolella myös Telakkaranta ja Iso-Heikkilä kasvavat ja kehittyvät, mikä osaltaan lisää tarvetta liikenneyhteyksien kehittämiseen saarten suunnalla.

Jos uutta siltayhteyttä itäisen Turun suuntaan ei merkitä kaavaan nyt kun kaupunginvaltuusto tekee asiasta päätöksen, on saarten liikenneratkaisut sinetöity ainakin seuraavaksi pariksikymmeneksi vuodeksi.

Onko kehittyvällä Turulla varaa tähän?

Aikanaan esimerkiksi Kirjasto- ja Tuomaansiltojen rakentamista vastustettiin kiivaasti – nyt ne nähdään laajasti kiitettynä osana kaupunkimme kehitystä ja kaupunkikuvaa.

Tämä kaupunkikehitys ei sulje pois merellisten Hirvensalon ja Kakskerran saarten luonnon kunnioittamista sekä myös julkisen liikenteen kehittämistä.

Ely-keskus on puolestaan todennut, että ”Hirvensalon osayleiskaava ei todennäköisesti merkittävästi heikennä niitä luontoarvoja, joiden perusteella alue on valittu Natura 2000 -verkostoon” (TS 25.4.). Muun muassa Särkilahti, Häppilä, Tammisto ja Friskalanlahti on kaavaluonnoksessa merkitty paikallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi, mikä on erinomaista alueen luontoarvojen säilymisen kannalta. Myös virkistysalueita sisältyy kaavaluonnokseen runsaasti.

Suvi Uusitalo-Sirén

Puheenjohtaja

Hirvensalo-Kakskerran Kokoomus

Niko Aaltonen

Kaupunginhallituksen jäsen (kok)

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa