Turkulainen: Miksi Turun keskustan paraatipaikoilla on tyhjiä tontteja? Miksi Turun keskustan paraatipaikoilla on tyhjiä tontteja? Niko Aaltonen: ”Uusia taloja tonteille ja autot kannen alle”

Turussa on monia merkittäviä tontteja nyt parkkipaikkoina, Niko Aaltonen muistuttaa.

Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja Niko Aaltonen (kok.) ihmettelee, miksi Turun keskusta-alueella on niin paljon tontteja tyhjillään. Hän heittää esimerkkeinä hämähäkkitontin, Klassikon koulun pihan sekä Eerikinkadun ja Ursininkadun kulman.

– On paljon rumia, tyhjiä aukkoja, jotka rikkovat katulinjan. Näitä pitäisi täydennysrakentaa, jotta saadaan enemmän väkeä keskustaan. Uusi talo tontille, autot kannen alle ja siihen viihtyisä piha, Aaltonen linjaa.

Tontteja on vuosien varrella jäänyt tyhjilleen, kun on haluttu jättää mahdollisuuksia esimerkiksi musiikkitalolle tai yritysten konttoreille. Aaltosen mukaan keskustan elinvoimaisuus kaipaa kuitenkin lisää asukkaita ja kivijalkaan liiketilaa. Maanpäällisinä parkkipaikkoina ei tontteja kannata pitää.

– Asuntomarkkinat vetävät, ja ihmiset haluavat muuttaa keskustaan. Toimistojakin muutetaan asunnoiksi. Jokaisella aikakaudella pitää tehdä myös uusia rakennuksia, jotka tulevaisuudessa suojellaan, Aaltonen muistuttaa.

Hän tosin tiivistää, että keskustaan pitää jättää myös tilaa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Hyvä esimerkki tästä on jokirannasta virastotalon edustan alue.

Aaltonen toivoo, että Turku saisi nyt vauhtia tyhjien tonttien hyödyntämiseen. Vuonna 2029 kaupunki täyttää kunnioitettavat 800 vuotta. Aaltosen mukaan silloin olisi hyvä, että etenkin katujen kulmatontit olisivat arvoisessaan käytössä.

– Korttelien kulmat ovat tärkeitä, näin arkkitehditkin sanovat. Tehdään Turkuun kohteita, jotka kaikkien täytyy nähdä. Turun pitää mennä eteenpäin, Aaltonen alleviivaa.

 

Kirjoittaja: Tomi Kangasniemi / Turkulainen

 

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa