Turun keskustaan leikkipaikka

Turun keskusta on tällä hetkellä remontin kourissa. Tavoitteena on viihtyisä kaupunkilaisten yhteinen olohuone, jonka saavutettavuus on hyvä eri liikennemuodoilla. Tulossa on myös paljon uusia toimintoja.

Turun kaupunginvaltuusto päätti joulukuun 2018 kokouksessaan, että Turun kaupungin ja Kelan yhteispalvelupiste tulee sijoittumaan Torin kulmalle, KOP-kolmioon. Tämäkin oli tärkeä päätös Turun ytimen vetovoiman ja asiointivolyymin kannalta.

Nyt meidän pitää tehdä kaikkemme, jotta keskusta olisi mahdollisimman houkutteleva ja vireä erilaisille kohderyhmille – paitsi nyt rakennustyömaiden aiheuttamien haasteiden aikana myös remonttien valmistumisen jälkeen.

Yksi konkreettinen keino on tuoda lasten leikkipaikka ydinkeskustaan. Leikkipaikan puuttuminen helposti ohjaa lapsiperheiden asiointia muualle kuin keskustaan.

Erinomainen sijainti leikkipaikalle on esimerkiksi Turun upean pääkirjaston sisäpiha. Kirjaston piha on jo nyt hieno viihtymispaikka kahviloineen ja tilataideteoksineen. Tähän kokonaisuuteen sopisi loistavasti myös lapsille suunnattu toiminnallinen osio.

Turun pääkirjasto on muutenkin ollut kehityksen kärjessä, esimerkiksi kirjaston kokous- ja tapahtumatiloissa on vuoden mittaan monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa ja näyttelyä eri kohderyhmille. Ehdotamme leikkipaikkaa pääkirjaston sisäpihalle täydentämään kirjaston monipuolisia palveluita ja korjaamaan keskustan leikkipaikan puute.

Saara-Sofia Sirén (kok.)
kaupunginvaltuutettu
kansanedustaja
Turku

Niko Aaltonen (kok.)
kaupunginvaltuutettu
kaupunginhallituksen jäsen
kaupunginhallituksenkaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja
Turku

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa