Urheilupuiston alueen kehittäminen käyntiin

Joukko Turun kuntapäättäjiä eri puolueista ehdottaa, että vuosi sitten otsikoissa ollutta Paavo Nurmen Puistotie 3:n tonttia lähdetään kehittämään yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Ehdotuksen takana ovat Niko Aaltonen (kok), Saara Ilvessalo (vihr), Mika Maaskola (SDP) ja Saara-Sofia Siren (kok).

Työryhmää vetäisi Turun kaupungin edustajana kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja mukaan kutsutaan alueen keskeisten toimijoiden edustajat mm. Wäinö Aaltosen museolta, Samppalinnan kesäteatterilta ja Paavo Nurmi Gamesilta / Stadionilta.

Kyseinen tontti herätti tunteita vuosi sitten, kun Veritas suunnittelu alueelle pääkonttoritilojaan. Aloite vedettiin kuitenkin pois.

“Kyseinen alue oli yhtenä vahvasti kulttuurilähtöisenä kehittämiskohteena Turun keskustavisiossa, ja on suunnitteilla mm. Wäinö Aaltosen museon laajennus. Yksi alueen haasteita on myös saavutettavuus ja esteettömyys, jotka tulee ratkaista. Samalla on syytä pohtia alueen toimijoiden muita mahdollisia tulevaisuuden tilatarpeita”, toteavat Aaltonen, Ilvessalo, Maaskola ja Siren tiedotteessaan.

Urheilupuiston alueen kehittäminen on poliitikkojen mielestä järkevää tehdä osissa ja aloittaa Paavo Nurmen Puistotien laidalta. Tämän jälkeen voidaan koko puiston alue käydä hallitusti ja harkitusti läpi.

“Turku on tapahtumien kaupunki ja mm. teatterit ja urheilutapahtumat ovat tärkeä osa Turun vetovoimaa. Toiminnot tuovat Turkuun matkailijoita ja tarjoavat meille turkulaisille mukavia kokemuksia. Siksi aluetta pitää kehittää yhdessä toimijoiden kanssa ja kaikkien turkulaisten etu edellä”, aloitteen tekijät toteavat.

Lisätietoja:
Niko Aaltonen, niko.aaltonen@turku.fi, 0405122836
Saara Ilvessalo, saara.ilvessalo@turku.fi, 0401614541
Mika Maaskola, mika.maaskola@turku.fi, 0405591423
Saara-Sofia Siren, saara-sofia.siren@eduskunta.fi, 0505132051

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa