Teemat

Teemat ja arvot

Minulle tärkeitä arvoja, joiden pohjalta toimin ja teen päätöksiä:

  • rehellisyys ja avoimuus
  • työn ja koulutuksen arvostaminen
  • koti ja yksilön kunnioittaminen
  • vastuullisuus ja kannustavuus
  • ympäristön kunnioittaminen

Aluevaalit 2022:

Vastuu alkaa välittämisestä

💙Hoitoon pitää päästä kun tarve on.
💙Järkevä taloudenpito on palveluiden turva.
💙Ei uutta verotusporrasta nostamaan veroja.
💙Julkisen sektorin ohella tarvitaan yrityksiä ja järjestöjä.
💙Pelastuslaitoksen palokunnat luovat arjen turvallisuutta.

Teemat kunnallisvaaleihin 2021:

Kehittyvä Turku menestyy

Turkua pitää uudistaa ja rakentaa rohkeasti. Nyt pitää satsata käynnissä olevaan positiiviseen kehitykseen. Turku tarvitsee uusia asuin- ja työpaikka-alueita, yrityksiä sekä investointeja.

Lapsiperheiden palvelut perheen ehdoilla

Turku tarvitsee uusia asukkaita. Lapsiperheiden palveluista on huolehdittava hyvin. Pienten lasten päiväkotien ja koulujen on sijaittava turvallisen matkan päässä, kodin lähellä. Perheille on tarjottava mahdollisuus itse valita laittavatko lapsensa kunnalliseen vai yksityiseen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon. Tarjolla pitää olla myös erilaisia osa-aikaisia hoitomuotoja. Lapsissa ja nuorissa on Turun Tulevaisuus!

Turku on houkutteleva asuinpaikka

Turun tonttitarjonnan on oltava riittävä ja houkutteleva. Kohtuuhintaisia tontteja on oltava tarjolla eri puolilla kaupunkia. Turku menettää vuosittain satoja kaupungille tärkeitä lapsiperheitä ja muita veronmaksajia lähikuntiin. Näin ei voi jatkua! Nuorille ja opiskelijoille pitää olla tarpeeksi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Kotipalveluiden hyvä laatu ja saatavuus takaavat senioriväestölle mahdollisuuden asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan.

Turusta valmistuville työtä

Turkulaisista korkeakouluista ja oppilaitoksista valmistuville on löydyttävä työmahdollisuuksia kotiseudulta. Ei ole kenenkään etu, että työpaikat keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Kaupungin pitää tarjota opiskelijoille harjoittelupaikkoja ja lopputöiden aiheita sekä houkutella Turkuun uusia yrityksiä ja valtionhallinnon yksiköitä.

Joukkoliikenne on fiksu tapa liikkua

Joukkoliikenne tarvitsee lisää resursseja. Toimiva joukkoliikenne vähentää ympäristön saastumista ja katujen ruuhkautumista. Ilmastoidut, siistit ja esteettömät bussit luovat lisää matkustusmukavuutta. Joukkoliikenne on järkevä valinta kaupunkilaiselle!

Viihtyisä ja turvallinen Turku

Riittävä katuvalaistus ja ulkoalueiden hyvä hoito luovat arjen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Keskikaupungista pitää tehdä siisti ja houkutteleva kaikkien turkulaisten oma ”olohuone”, johon on helppo tulla, kävellen, pyörällä, bussilla ja henkilöautolla.

Terve talous on kaiken lähtökohta

Turun tulot ja menot pitää saada tasapainoon. Turkuun tarvitaan lisää yrityksiä, jotka luovat uusia työpaikkoja ja tuottavat tätä kautta kaupungille sen kipeästi kaipaamia lisätuloja. Näin pystymme vastuullisesti rahoittamaan tulevaisuudessa yhä suuremmiksi nousevia julkisten palveluiden kuluja. Kaupungin pitää pystyä luomaan edellytykset sille, että elinkeinoelämällä on hyvät toimintamahdollisuudet ja yritysten on helppo sijoittautua Turkuun.

Uusimmat blogissa