Olen ehdolla aluevaaleissa numerolla 658 – Vastuu alkaa välittämisestä!

Niko Aaltonen Varsinais-Suomi 658 – Vastuu alkaa välittämisestä!

”Kokemusta sosiaali -ja terveyspalveluista on minulle kertynyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajan tehtävästä ja toiminnasta kaupunginhallituksen edustajana sosiaali -ja terveyslautakunnassa.

Aluehallinto on tullut minulle tutuksi Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston jäsenenä sekä maakuntahallituksen varajäsenenä. ”

Teemat vuoden 2022 aluevaaleihin:

💙Hoitoon pitää päästä kun tarve on.

Hoitoon pääsyn pullonkaulat ratkeavat vain julkisen-, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistoiminnalla. Käyttöön tulee ottaa laajasti myös palvelusetelit ja digitaaliset palvelut. Asiakkaalla tulee olla valinnanvapaus, jossa vaihtoehtona oltava myös omalääkärijärjestelmä.

💙Järkevä taloudenpito on palveluiden turva.

Resurssit hallinnon sijasta tekeviin käsiin. Palvelut pitää tuottaa kestävästi ja kustannustehokkaasti. Erityistä huomiota pitää kiinnittää toimiviin ja yhteensopiviin tietojärjestelmiin.

💙Ei uutta verotusporrasta nostamaan veroja.

Maakuntaveroa ei tule ottaa käyttöön, koska se kiristää verotusta eikä takaa parempaa hoitoa. Hyvinvointialueen rahankäytön tulee olla avointa ja läpinäkyvää.

💙Julkisen sektorin ohella tarvitaan yrityksiä ja järjestöjä.

Suomen suurimmassa hallinto- ja palvelu-uudistuksessa tarvitaan kaikkia toimijoita. Hyvinvointialue on yli kahden miljardin budjetillaan myös iso hankintayksikkö, joka luo markkinoita myös pienille ja keskisuurille yrityksille sekä järjestöille.

💙Pelastuslaitoksen palokunnat luovat arjen turvallisuutta.

Ensihoito- ja pelastusyksiköiden toimintakenttä on laaja, apua pitää saada sujuvasti maaseudulta saaristoon asti, tässä yhtälössä sopimuspalokunnat ovat tärkeässä roolissa.

Keskeisiä päivämääriä:
23.1.2022 Aluevaalien vaalipäivä, ennakkoäänestys 12.-18.1.2022.
1.3.2022 Aluevaltuustot aloittavat toimintansa.
1.1.2023 Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle.

Tervetuloa mukaan tiimiin, kaikki apu on tervetullutta!
Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa