Ruutukaava-alueen ullakot asuinkäyttöön

Kaupunginvaltuutettu Niko Aaltonen (kok.) esittää valtuustoaloitteessaan, että Turun kaupunki ryhtyy pikaisesti toimenpiteisiin sellaisen alueellisen poikkeamispäätöksen laatimiseksi, jolla ruutukaava-alueen asuinkerrostalojen ullakot voidaan ottaa tiettyjen kriteerien täyttyessä asuinkäyttöön.

Aaltosen mukaan keskustan kehittäminen on yksi Turun kaupungin strategisista kärkihankkeista. Sillä tavoitellaan Turun keskustan kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistamista. Asukasmäärän pitää kasvaa, jotta ydinkeskustassa riittää asiakkaita kivijalkaliikkeisiin, kahviloihin ja ravintoloihin.

– Tiiviisti rakennetussa ydinkeskustassa löytyy kiinnostavia täydennysrakentamisen mahdollisuuksia myös olemassa olevien rakennusten vajaakäyttöisistä tiloista kuten ullakoilta, arvioi Aaltonen.

– Koko Helsingin kaupungin alueella on voimassa poikkeamispäätös, jonka nojalla asuinkerrostalojen ullakot voidaan muuttaa tiettyjen kriteerien täyttyessä asuinkäyttöön. Tämä erinomainen idea on syytä ottaa käyttöön myös Turussa.

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa