24.11.2009 Akavan hallitukseen

Tradenomiliitto sai tänään ensimmäistä kertaa oman edustajan Akavan hallitukseen.

Akavan liittokokous valitsi hallituksen kaudelle 2010–11

Akavan syksyn 2009 varsinainen liittokokous pidettiin Akavatalossa tänään. Se teki henkilövalinnat Akavan hallitukseen vuosiksi 2010–2011. Lisäksi liittokokous käsitteli ja hyväksyi Akavan toiminnan päälinjat ja talousarvion ensi vuodelle.

Akavan syysliittokokous pidettiin Akavatalossa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Eeva Rantala Tieteentekijöiden Liitosta. Kokouksessa oli edustettuna 32 Akavan jäsenliittoa.

Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen nosti katsauksessa ajankohtaisista työmarkkinatilanteesta esiin, että kunta-alan palvelutuotannon laadukkuuteen ja toimivuuteen tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota. Kunta-alan kilpailukyky työnantajana tulee turvata, sillä kunta-alalta siirtyy eläkkeelle paljon työntekijöitä lähivuosina, joten näköpiirissä on työvoimapulaa. Viljasen mukaan suomalaisen yhteiskunnan merkittävänä yhteisenä haasteena on ennätyskorkea työttömyys. Akavalaisten liittojen ja toimijoiden on haettava yhteisvoimin keinoja korkeasti koulutettujen työttömien työllistymismahdollisuuksien tukemiseksi. Viljanen korosti lisäksi sitoutuneisuuden ja yhteistyön merkitystä akavalaisen kentän voimavarana. Akavan opiskelijavaltuuskunnnan puheenjohtaja Tuomas Meriniemi esitteli puheenvuorossaan Akavan opiskelijatoimintaa ja sen haasteita.

Liittokokous valitsi Akavan hallituksen jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä toimikaudelle 2010–2011. Valinta tapahtui yksimielisesti vaalivaliokunnan ehdotuksen mukaisesti

Uusia jäseniä hallituksessa ovat Olli Luukkainen (Opetusalan Ammattijärjestö OAJ), Jyrki Wallin (Agronomiliitto), Jarmo Hyvärinen (Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ),  Niko Aaltonen (Tradenomiliitto) ja Ismo Kokko (Uusi Insinööriliitto UIL). Lisäksi uusina varajäseninä hallitukseen valittiin Petri Lindroos (Opetusalan Ammattijärjestö OAJ), Pekka Ihalainen (Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto YKL), Leena Tervonen (Suomen Farmasialiitto), Nuutti Pursiainen (Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL) ja Hannu Saarikangas (Uusi Insinööriliitto UIL). Uuden hallituksen toimikausi alkaa vuoden 2010 alussa.

 Samalla allekirjoittanut täytti 35-vuotta. Ikä alkaa painaa…

Niko

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa