Kirjoitus Aamuset-lehdessä

Toimintaa Turun keskustaan…

Turusta Suomen viihtyisin tapahtumakaupunki

Parasta Turun kesäkaudessa on kaupungin elävyys, kaupat, kahvilat, ravintolat ja laaja tapahtumatarjonta. Turku herää eloon erilaisten tapahtumien ja aktiviteettien aikana aivan uudella tavalla. Hyvinä esimerkkeinä voi mainita mm: Keskiaikaiset markkinat, Kesäteatterit, DBTL, Heikin markkinat, Silakkamarkkinat, Jokke Jokijuna jne. Ongelmana onkin autius muina aikoina. Meille turkulaisille ja kaupungissamme vieraileville turisteille olisi mukavaa löytää enemmän virikkeitä myös tavallisiin syksyn ja kevään viikonloppuihin.  

Kokeilemisen arvoisia asioita voisivat olla vaikka kerran kuussa järjestettävät taidemarkkinat, joissa taiteilijat voivat myydä tuotteitaan tai luistinradan tuominen talviaikaan Varvintorille, kauppatorille tai Vähätorille. Ainakin Tukholmassa ja Keski-Euroopan kaupungeissa tällaiselle pikkuradalle riittää väkeä. Odotan myös innolla mitä kaikkia aktiviteetteja Tulee tulevaisuudessa Fortuna- Korttelin alueelle. 

Keskustan elävöittäminen koostuu monista asioista ja muuttuu haasteellisemmaksi koko ajan. Uusia automarketteja ja kauppakeskuksia valmistuu jatkuvasti kaupungin rajan molemmin puolin ja tästä seuraa yhä pahempi kilpailutilanne keskustan liikkeiden kannalta. Keskustan ehdoton valtti on monipuolinen ja yksilöllinen palvelutarjonta sekä helppo saavutettavuus kävellen, pyörällä tai joukkoliikennettä käyttäen. Autolla tuleminen menee jo tällä hetkellä hieman hankalammaksi.  

Keskusta koetaan iltaisin ja viikonloppuisin myös jossain määrin turvattomaksi. Tähän saadaan apua lisääntyvästä vilkkaudesta, riittävästä katuvalaistuksesta, kameravalvonnasta ja ulkoalueiden hyvästä hoidosta. Tämä kaikki luo kaupunkiin turvallisuuden- ja viihtyisyyden tunnetta. Keskikaupungista pitää tehdä siisti ja houkutteleva, kaikkien turkulaisten oma tapahtumarikas ”olohuone”, johon on helppo ja mukava tulla.

Niko Aaltonen (kok)

Kaupunginvaltuutettu

Ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsen

Turku

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa