26.10.2006 Seurakuntavaalit lähestyvät

Seurakuntavaalit ovat kirkon demokratian perusta. Äänestämällä seurakuntavaaleissa 12.-13.11. jokainen  seurakunnan jäsen voi vaikuttaa oman seurakuntansa toimintaan. Ennakkoäänestys järjestetään 30.10.-3.11.

Seurakuntavaaleissa 2006 valitaan luottamushenkilöt Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston sekä yhdeksään paikalliseen seurakuntaneuvostoon vuosiksi 2007-2010.  Vuoden 2002 vaaleissa Kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslistalta valittiin kirkkovaltuustoon lähes 40 prosenttia valtuutetuista.

Nyt tavoitteeksi on otettava reilusti yli 40 prosentin kannatus. Lähtökohdat tavoitteen saavuttamiselle ovat erinomaiset: Turussa Kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslistoilla on tarjolla tasan 100 ehdokasta kirkkovaltuustoon ja 108 ehdokasta paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostoihin. Listamme ovat monipuoliset, ja erityisen ilahduttavaa on nuorten ehdokkaiden suuri määrä.

Ehdokasmäärä kasvoi

Ehdokasasettelu sujui hyvin, ja kaiken kaikkiaan ehdokasmäärä kirkkovaltuustovaaleissa kasvoi 26 prosenttia ja seurakuntaneuvostovaaleissa 20 prosenttia verrattuna vuoden 2002 vastaaviin lukuihin. Ehdokasmäärän kasvu ja mahdollisuus äänestää ennakkoon myös kauppakeskuksissa takaavat sen, että äänestysaktiivisuus noussee viime seurakuntavaaleista, jolloin ainoastaan 7,9 prosenttia seurakuntalaisista käytti äänioikeuttaan.

Tärkeää toimintaa

Seurakunnat järjestävät Turussa monenlaista toimintaa. Kaikille ovat varmasti tulleet tutuiksi mm. rippikoulu, häät ja kastejuhla, mutta harvempi tietää seurakuntien järjestävän iltapäiväkerhoja, sinkkutoimintaa tai tukevan partiotoimintaa. Näissä vaaleissa ratkaistaan seurakuntien päättäjät seuraavaksi nelivuotiskaudeksi, ja vain aktiivisella toiminnalla voimme varmistaa omien vastuullisten ehdokkaidemme pärjäämisen vaaleissa.

Luottamushenkilöt päättävät seurakunnan toiminnan painopisteistä, kirkollisveroprosentista, talousarviosta, rakennushankkeista ja henkilövalinnoista. He ratkaisevat, mitä kirkollisveroilla tehdään ja mitä toimintaa seurakunnat tarjoavat. Hoitamalla seurakuntavaalit hyvin saamme myös hyvän lähtöasetelman seuraaviin vaaleihin.

Verkostot liikkeelle

Seurakuntavaaleissa on suuri merkitys verkostoilla ja lähipiirin aktivoinnilla. Oman kampanjan ja kotiseurakunnan lisäksi jokainen ehdokas ja jokainen kokoomuslainen kantaa vastuuta myös koko listan pärjäämisestä. Tämä onnistuu parhaiten olemalla aktiivinen ja suosittelemalla lähipiirilleen hyviä kokoomusehdokkaita

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa