27.11.2006 Kaupunginvaltuuston budjettikokous

Valtuuston budjettikokous alkoi tänään kello 10.00.

Taustaa

Turun kaupungin taloustilanne on todella haastava. Vuoden 2005 tilinpäätös oli  38 miljoonaa euroa miinuksella ja tämän vuoden ennustetaan päätyvän n. 40 miljoonaa euroa miinukselle. Syitä tilanteeseen voidaan hakea mm. valtion kunnille osoittamista uusista velvoitteista, joita ei ole korvattukunnille  täysimääräisinä. Ongelmana on ollut myös jo pitkään jatkunut lapsiperheiden muutto lähikuntiin.

Budjetti 07

Budjetin päälinjoiksi valittiin palveluiden turvaaminen ja lisäpanostuksia tuli valtuustossa mm. vanhusten palveluihin, hammashuollon jonojen purkuun, yksityisen päivähoidon tukeen ja kaavoituksen nopeuttamiseen, jolla saadaan lisää tontteja ja tätä kautta uusia asukkaita.

Joukkoliikenne

Joukkoliikenne sai ohjelukuun lisää 200 000 euroa ja lisäksi 200 000 tuli työsuhdematkalipun käyttöönottoon. Käytännössä budjetti tarkoittaa valitettavasti lipunhintojen nostoa, mutta nyt on tärkeää panostaa joukkoliikenteen uudistamiseen ja kohdistaa budjetti siten, että selviämme mahdollisimman pienin palveluheikennyksin.

Positiivista kehitystä

Turun työttömyysaste on laskenut lähelle koko maan keskiarvoa ja vältyimme veronkorotuksilta, tämä takaa kilpailukyvyn pysymisen hyvänä ja kehityksen jatkumisen kohti talouden tasapainoa.

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa