Turku siistiksi juhlavuoteen mennessä

Turku täyttää 800 vuotta vuonna 2029. Siihen tuntuu olevan vielä paljon aikaa, mutta kaavoituksen ja rakentamisen näkökulmasta aikaa ei ole liikaa. Jos halutaan toteuttaa rakennusprojekteja juhlavuodeksi, niiden valmistelu pitäisi jo aloittaa.

– Olemme satsanneet jokirantaan, sitä on laitettu kuntoon, mutta Hämähäkkitontti on arpi siinä, asfalttiparkkipaikka. Se on yksi kohde, joka voitaisiin kaavoittaa ja rakentaa. Siinä voisi olla vaikka hotelli, sillä rantaan on tulossa uusi konserttitalo, visioi Niko Aaltonen (kok.), joka istuu kaupunginhallituksessa ja on sen kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja.

– Kauppatori saadaan valmiiksi. Hämähäkkitontti on seuraava, joka vaatii huomiota.

Aaltosen mukaan myös Kauppahallin vieressä oleva tontti, jossa on nykyisin parkkipaikka ja parakkimainen rakennus, on myös tulossa tarkasteluun.

– Kauppahallin kortteli on katsottava kuntoon. Turku kuntoon, paikat siistiksi, linjaa Aaltonen.

Aaltonen arvioi, että korttelin voisi avata panimoravintolan takaa kulkevalla väylällä kevyelle liikenteelle ja puistikolla. Kaavoitukseen on menossa myös Eerikinkadun kortteli, jossa aiemmin sijaitsi Siirtolaisuusinstituutti. Sekin on pääasiassa pelkkä iso parkkialue keskellä kaupunkia.

– Esimerkiksi nämä kolme kohdetta ovat sellaisia, että ne täytyy saada viimeisen päälle putsplank-kuntoon.

Jotain on jo päätetty. Historian ja tulevaisuuden museon pitäisi olla juhlavuonna valmis. Se nousee Turun linnan kupeeseen. Konserttitalo on tulossa kaupunginteatterin naapuriin Itsenäisyydenaukiolle.

– Päätöksenteossa tarvitaan aina maali. Se luo uskoa, että tehdään, kaavoitetaan ja muutetaan.

Aaltonen katsoo, että Turun 800-vuotisjuhla on samanlainen mahdollisuus kuin kulttuuripääkaupunkivuosi 2011.

– En tiedä onko meillä mahdollisuuksia saada sille vuodelle Tall Ships Races -kisaa, jääkiekon MM-kisoja tai jalkapalloilun kansainvälistä turnausta, mutta yrittää kannattaisi. Sporttipuolella haettaisiin kansainvälisiä kilpailuja. Tehdään vuodesta kaikkien juttu.

Niko Aaltonen
Kaupunginvaltuutettu
Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja (kok)

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa