Rohkeasti kasvava ja kiinnostava Turku

Kaupunkien merkitys koko Suomen kasvulle ja hyvinvoinnille on erittäin merkittävä. Isoilla kaupunkiseuduilla syntyvä toimeliaisuus luo hyvinvointia laajasti ympärilleen.

Turussa on jo vuosia ollut hyvä kasvuvaihde päällä. Alkusyksystä ylitimme 200 000 asukkaan rajapyykin. Viime vuoden väestönkasvu oli yli 2 700 henkilöä ja tämä vuosi näyttää ylittävän viime vuoden kasvuluvut. Vuoteen 2040 mennessä ennusteet lupaavat yli 40 000 asukkaan lisäystä.

Meillä on monia kiinnostavia ja kunnianhimoisia kaupunkikehityshankkeita. Tällaisia ovat mm. Turun Tiedepuisto, Ratapihan alue ja Turun Satamassa sijaitseva Linnanniemi.

Turun Tiedepuiston alueelle käynnissä oleva Kupittaan kärjen kumppanuushanke laajentaa Tiedepuistoa Itäharjun alueelle. Tavoitteena on 320 000 kerrosneliömetriä uudisrakentamista. Alueelle on tulossa mm. toimitilaa, palveluja, asumista ja Turun ammatti-instituutin käyttöön tuleva Taito-kampus.

Alue on luonnollinen jatke Kupittaan puolen kehitykselle, jonne on viime vuosina tehty miljardiluokassa olevat investoinnit. Alueelle on valmistunut mm. Turun ammattikorkeakoulun EduCity, Sokos Hotel Kupittaa, ParkCity, Veritaksen pääkonttori ja Vierailijakeskus Joki.

Kupittaalle on syntynyt viimeisten viiden vuoden aikana toiseksi eniten uusia työpaikkoja koko Suomessa. Reseptinä tähän on ollut alueen korkeakoulujen potentiaali, vetovoimaiset tilat ja liikkumisen kannalta keskeinen sijainti.

Alueen kiinnostavuutta lisää merkittävästi Kupittaan rautatieasema, jonka merkitys porttina pääkaupunkiseudulle kasvaa Tunnin-juna hankkeen edetessä. Tästä alueesta ei voi olla innostumatta!

Turun satamassa sijaitsevan Linnaniemen alueen kehittäminen alkoi kansainvälisellä ideakilpailulla vuonna 2020. Alue on merellinen pala Turun laajenevaa keskustaa Forum Marinumin viereltä matkustajaterminaaleille asti.

Nykytila, jossa upean, historiallisen Turun Linnan ja Aurajoen välissä on rekkaparkki ei tee todellakaan oikeutta alueen potentiaalille. Tulevaisuudessa alueelle tulee monipuolista toimintaa keskeisinä uusina maamerkkeinä Sataman uusi yhteisterminaali ja Turun historian ja tulevaisuuden museo.

Linnanniemi lisää Turun matkailullista potentiaalia. Ruotsinlaivojen lisäksi, kokonaisuus houkuttelee toivottavasti tulevaisuudessa myös lisää kansainvälisiä risteilyaluksia vierailulle Turkuun ja yhteisterminaalin myötä, keskustelut uusista laivayhteyksistä vaikkapa Viroon tai Puolaan tulevat selkeämmin omiin käsiimme.

Turku on syntynyt, kasvanut ja kukoistanut hyvän satamapaikan ansiosta ja nyt teemme tälle tarinalle arvonmukaisen kaupunkikuvallisen ja toiminnallisen päivityksen!

Turun ratapiha-alueelle on tulossa uusi kiinnostava kaupunginosa, johon on luvassa monia kiinnostavia toimintoja: monitoimiareena, elämyskeskus, toimistoja, asuntoja ja hotelli!

Alueen vahvuuksia kaupunkirakenteessa on keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet. Tapahtuma-areena mahdollistaa monipuolisen ympärivuotisen tapahtumatarjonnan. Vetovoimaa lisää elämyskeskus ja jo alueella oleva Logomo. Kokonaisuudella on valtava ympärivuotinen matkailullinen potentiaali. Tällä hetkellä tapahtumatarjontamme on huippuluokkaa kesäkaudella, mutta syksystä kevääseen on selkeästi hiljaisempaa.

Turun positiivisen kasvutarinan jatkuminen on paljolti myös meistä itsestä kiinni. Nyt pitää rohkeasti investoida tulevaisuuteen ja tehdä jämäkästi päätöksiä kasvun vauhdittamiseksi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Hoidetaan nyt käsillä olevan rakentamisen notkahduksen aikana kaavat ja suunn

Niko Aaltonen (kok)
Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
Turku

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa