Tiiviimpi koulutusyhteistyö takaamaan henkilöstön saatavuutta 

Tuleva hyvinvointialue on tärkeä kumppani myös alueemme lukuisille koulutustoimijoille mm. Turun Yliopistolle, Turun ammattikorkeakoululle, Åbo Akademille ja Turun ammatti-instituutille. Kaikki nämä organisaatiot kouluttavat tulevia ammattilaisia hyvinvointialueen lukuisiin eri tehtäviin. Varsinais-Suomen hyvinvointialue tulee jatkossa olemaan yli 20 000 henkilön työnantaja, jolla on yli kahden (2) miljardin euron budjetti!

Useimpiin SOTE-alan koulutuksiin kuuluu pakollinen harjoittelujakso. Laadukas harjoittelu helpottaa tulevaisuudessa työvoiman saamista ja opintojen pikaista loppuunsaattamista!Tulevaisuudessa harjoittelupaikkoja tarvitaan vielä nykyistä enemmän, koska moni koulutusohjelma on viime vuosina saanut lisäaloituspaikkoja, johtuen SOTE-alan kovasta työvoimatarpeesta. Tämä tarve tulee vielä kasvamaan väestömme vanhetessa.

Tulevaisuudessa hyvinvointialueen ja koulutustoimijoiden yhteistyötä tarvitaan yhä enemmän myös ulkomailta tulevien työntekijöiden kieli- ja täydennyskoulutuksessa.

Niko Aaltonen
Kirjoittaja on Turun kaupunginhallituksen ja Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston jäsen, joka on toiminut myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa