Vain yksi poissaolo

Turun Sanomissa on tänään uutinen ahkerimmista Turun valtuuston kokouksiin osallistujista. Hienoa olla listan kärkipaikoilla. Olen itse ollut poissa valtuuston kokouksesta yhden kerran neljän vuoden aikana.

Toki ymmärrän varsin hyvin eri toimijoiden mm. ministerien kansanedustajien ja puoluejohtajien ajankäyttöhaasteet.

Lupaan ensi kaudellakin olla yhtä ahkera, mikäli minua äänestätte!

TS: Sandelin ja Oksanen uutterimmat valtuutetut – Turun kansanedustajilla on tapana jättää valtuustokokoukset kesken

Turun valtuussa on kaksi päättäjää, jotka ovat istuneet alusta loppuun kaikki valtuustokauden 46 kokousta. Molemmat poliitikot edustavat Vasemmistoliittoa: Elina Sandelin ja Riikka Oksanen.

Johannes Yrttiaho (vas) on osallistunut myös jokaiseen kokoukseen, mutta niistä yhteen vain osittain.

Vain yksi kokous on jäänyt väliin kahdelta päättäjältä eli kaupunginhallitukseenkin kuuluvilta Niko Aaltoselta (kok) ja Mikael Miikkolalta (ps). Myös Pauli Kossila (kesk/jä) on ollut joka kokouksessa. Hän on kuitenkin istunut vain osan aikaa yhdeksän kertaa. Jos koko- ja osakokoukset ynnätään yhteen, 45 istuntokertaan yltävät Aaltosen ja Miikkolan lisäksi Muhis Azizi (kok), Janika Takatalo (kok), Mikaela Sundqvist (vihr), Riina Lumme (vihr), Berhan Ahmadi (sd), Mari-Elina Koivusalo (sd), Mervi Uusitalo-Heikkinen (vas), Pirjo Niinivirta (ps), Nicke Wulff (r) ja Jaana Auvinen (ps/sin/ja). Takatalolla, Sundqvistilla, Yrttiaholla, Niinivirralla ja Wulffilla on vain yksi osakokous, muilla useampia.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa valitulla nykyvaltuustolla on jäljellä ainoastaan päätöskokous. Se istutaan kuntavaalien jälkeisenä maanantaina 14. kesäkuuta. Turun Sanomat kävi tukkimiehen kirjanpidolla läpi kaikkien tähänastisten kokousten osanottajaluettelot ja listasi, kuinka monta kertaa kukin valtuutettu on istunut koko kokouksen tai osan siitä.

Turun valtuustossa on 67 varsinaista jäsentä. Vuonna 2017 valituista valtuutetuista Kjell Lundahn (sd) on kuollut, Minna Arve (kok) noussut kaupunginjohtajaksi ja Annika Saarikko (kesk), Maria Lohela (ps/sin) sekä Ilkka Kantola (sd) jättäneet Turun. Koko kauden on siten istunut 62 valtuutettua.

Osittaisia tai täysiä poissaoloja on ollut sen verran, että varavaltuutettuja on tarvittu runsaasti. Turun päätöksiä on nuijinut valtuustossa viimeisen neljän vuoden aikana peräti 122 eri päättäjää.

Suurin osa valtuutetuista on kokoustanut varsin uskollisesti. Yhteensä 30 valtuutettua on ollut koko kokouksen ajan läsnä ainakin 40 kertaa.

Selvästi tunnollisinta väkeä löytyy vihreistä. Puolueen 14-päisestä valtuustoryhmästä peräti 13 on istunut ainakin 40 kokousta alusta loppuun. Sdp:ssä noita valtuustotyön sankareita on kahdeksan, Vasemmistoliitossa seitsemän, kokoomuksessa kuusi ja Perussuomalaisissa kolme. Vähintään 40 kokoaikaisen kokouksen kastiin kuuluvat myös Wulff, Jaana Auvinen ja Ville Auvinen (kd).

Huomiota herättää, että Perussuomalaisten nykyinen ryhmäjohtaja Juha Anttila hyppäsi varsinaisten valtuutettujen joukkoon kesken kauden, mutta silti hänen vyölleen kertyi tasan 40 kokoaikaista kokousta.

Artikkeli julkaistu Turun Sanomissa 29.5.2021:
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5324796/Sandelin+ja+Oksanen+uutterimmat+valtuutetut++Turun+kansanedustajilla+on+tapana+jattaa+valtuustokokoukset+keskenhttps://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5324796/Sandelin+ja+Oksanen+uutterimmat+valtuutetut++Turun+kansanedustajilla+on+tapana+jattaa+valtuustokokoukset+kesken

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa