Palloiluhalli Kupittaalle

Ohessa TS:ssa ollut Satu Alanen / Niko Aaltonen yhteiskirjoitus uudesta palloiluhallista.

 

Palloiluhalli tulee tarpeeseen
 
Turun kaupunki julkaisi uuden palloiluhallin hankintailmoituksen neuvottelumenettelyllä 13.9.2012. Turun urheiluväki on odottanut uutta palloiluhallia kuin kuuta nousevaa. Turun alueella on pitkät menestymisen perinteet monessa palloilulajissa, mutta kunnollisten olosuhteiden puute uhkaa tänä päivänä monen lajin menestystä. Kaupungin nykyiset palloiluhallit (Nunnavuori, Samppalinna) eivät täytä nykyharjoittelun vaatimuksia. Suurin ongelma on katsomotilan riittämättömyys. Lisäksi oheistilat ovat liian pienet eikä oheisharjoittelu palloiluhalleissa ole mahdollista. Kunnon puitteet mahdollistaisivat monessa lajissa nousun korkeimmalle lajitasolle.
 
Turun kaupungissa sisäliikuntatilat ovat muutenkin riittämättömät ja koulusalivuorojen kysyntä ylittää tarjonnan. Palloiluhallin myötä salivuoroja vapautuisi palloilulajeilta muille lajeille, mikä mahdollistaisi myös näiden lajien tarjonnan lisäämisen. Monipuolinen lajivalikoima ja -tarjonta houkuttelisi toivottavasti lisää liikunnan harrastajia ja auttaisi niin lapsia kuin aikuisiakin löytämään oman lajinsa.
 
Hankintailmoituksessa määritelty palloiluhallin sijainti: Kupittaan liikunta-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä, tuo synergiaa alueen muihin liikuntatoimintoihin ja palvelee näin ollen hyvin myös Urheiluakatemian ja urheilulukion tarpeita. 
 
Kupittaan alue on jo nyt monipuolinen urheilukeskittymä ja palloiluhalli sopii luontevasti tähän kokonaisuuteen. Toki suunnittelussa pitää huolellisesti huomioida hallin saavutettavuus eri liikkumisvälineillä. Monet alueen kehityshankkeet eivät saa puurouttaa Kupittaan alueen ja lähiseudun liikennettä.
 
Tuleva palloiluhalli tulee todelliseen tarpeeseen ja varmistaa Turun pysymisen jatkossakin palloilulajien Suomen ykkösketjussa!
 
 
Satu Alanen, liikuntalautakunnan jäsen (kok)
Niko Aaltonen, kaupunginvaltuutettu, ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsen (kok)
 
 
 
Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa