Rakennetaan yhdessä Menestyvä Turku!

Hyvät ystävät

Turku ja Turun kehittäminen edelleen yhä viihtyisämmäksi, kiinnostavammaksi ja vetovoimaisemmaksi ovat minulle hyvin tärkeitä tehtäviä.

Tällä hetkellä saan viedä Turkua eteenpäin monella näköalapaikalla, mm. kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana, Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtajana ja Turun AMK:n hallituksen puheenjohtajana.

Ihmiset ja yritykset asettuvat aloilleen, liikkuvat ja toimivat kuntarajoista piittaamatta. Oleellista asukkaille ovat viihtyisät ja monipuoliset asumismahdollisuudet sekä hyvät palvelut, kun taas yrityksille tärkeää on myönteinen yritysilmapiiri, sijoittumisen helppous sekä osaava työvoima. Näissä asioissa Turun pitää pärjätä.

Kahden päiväkoti-ikäisen ja yhden koululaisen vanhempana katson Turkua myös heidän hyvinvointinsa ja tulevaisuutensa näkökulmasta. Tekemämme politiikan pitää olla kestävää, niin talouden kuin ympäristönkin kannalta.

Yksi keskeinen alueemme vetovoimatekijä olisi nopeamman junayhteyden saaminen Helsinkiin. Noin tunnin kestävä junayhteys toisi Turun osaksi pääkaupunkiseudun talousaluetta ja vahvistaisi kasvua koko Turun seudulla. Hankkeeseen on jo myönnetty 40 miljoonaa suunnittelurahaa.

Merkittävä vahvuutemme ja iso potentiaali ovat alueemme yliopistot ja korkeakoulut. Kupittaan alueelle on jo keskittynyt niiden toimintaa ja jatkossa uusien kehityshankkeiden esimerkiksi AMK:n uuden kampuksen, Teknologiakiinteistöjen vierailijakeskuksen, Medisiina D:n, uuden sairaalan ja palloiluhallin myötä alueelle saadaan vielä lisää draivia. Oleellista on saada alueelle lisää tiloja myös yritystoiminnalle, jolloin yritysten ja korkeakoulujen sijoittumisesta saadaan synergiaa ja tällä tavoin lisätään työllistymismahdollisuuksia korkeakouluistamme valmistuville.

Alueemme menestyksen vetureina mainitaan usein Mayer, Bayer ja Turkuunkin säteilevä Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehdas. Oleellisen tärkeää on kuitenkin myös pienempien yritysten pärjääminen ja hyvät toimintaedellytykset, sujuva yhteistyö ja yritykset osallistava päätöksenteko.

Rakentamisen puolella pitää taas nopeuttaa prosesseja ja tehdä asioita uudella tavalla yhdessä kumppanuuksien kautta.

Olen valmis tekemään kanssanne yhdessä töitä alueemme kasvun ja houkuttelevuuden eteen niin yrityksille kuin asukkaillekin.

Mielenkiintoiset ja kehittyvät kaupungit pärjäävät nyt ja tulevaisuudessa!

Turun asukasmäärän kasvu oli viime vuonna 1650 uuden turkulaisen luokkaa. Suunta on oikea ja hyvää kehitystä pitää viedä eteenpäin laajalla rintamalla; meidän pitää saada positiivista asennetta ja suhtautumista kaikkiin uusiin ideoihin ja toimijoihin. Liian usein uudet avaukset ammutaan liian varhaisessa vaiheessa alas. Ideoiden pitää antaa lentää ja niitä pitää ennakkoluulottomasti viedä eteenpäin päätöksenteossa.

Olen Kokoomuksen ehdokkaana Turun kuntavaaleissa 9.4.2017.

Mikäli haluat auttaa allekirjoittanutta näissä talkoissa niin laita viestiä, pienikin apu on eteenpäin!

Tätä kirjoitusta saa jakaa (-;

Suomen upeimmassa kaupungissa, Turussa

Niko Aaltonen

 

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa