Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampukselle ennakkoäänestyspaikka

Turun keskusvaalilautakunta on päättänyt asettaa huhtikuun kuntavaaleihin Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampukselle oman ennakkoäänestyspaikan. Turun ammattikorkeakoulun hallituksen ja opiskelijakunnan johto kiittävät keskusvaalilautakuntaa erinomaisesta päätöksestä.

Ennakkoäänestyspaikan saamiseksi on vaikutettu Turun ammattikorkeakoulussa aiemminkin. Kun ammattikorkeakoulu on keskittänyt toimintaansa Kupittaan alueelle, on äänestysmahdollisuuden tarve korostunut.

– Kupittaan ICT-Cityn äänestyspaikka on merkityksellinen myös koko alueen kasvavalle työntekijämäärälle ja Kupittaan alueen monipuoliselle kehitykselle. Nyt on Kupittaan yritysalueellakin mahdollista äänestää helposti työpäivän aikana, kertoo Turun ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.

Opiskelijakuntien yksi tärkeä lakisääteinen tehtävä on kasvattaa opiskelijoita aktiiviseen ja kriittiseen kansalaisuuteen. Opiskelijakunta TUOn tavoitteena on saada opiskelijoiden äänestysaktiivisuutta nostettua, jotta myös opiskelijoiden ääni näkyy sekä kuuluu poliittisessa päätöksenteossa.

– Opiskelijoiden äänestysaktiivisuuden nostaminen on välttämätöntä, koska opiskelijat ovat tulevaisuuden osaajia ja veronmaksajia. Parhaiten pystymme tavoittamaan opiskelijat tuomalla päätöksenteon lähelle heitä. Turku on toiminut esimerkillisesti ja omalta osaltaan tuonut ennakkoäänestyspisteen kampukselle. Opiskelijakunta on erittäin kiitollinen siitä ja tekee kaikkensa opiskelijoiden aktivoimiseksi vaalien alla, lupaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOn hallituksen puheenjohtaja Jade Tähtinen.

– Opiskelijoiden ja henkilöstön määrä on kasvanut Kupittaan alueella viimeisen vuoden aikana runsaasti. Korkeakoulujen henkilöstöllä ja opiskelijoilla on tärkeä rooli ratkaista yhteiskunnan haasteita nyt ja tulevaisuudessa. Siksi on tärkeää, että korkeakoulukaupungissa myös vaikuttamisessa yhteisiin asioihin on matala kynnys, päättää Turun ammattikorkeakoulun hallituksen varapuheenjohtaja Niina Ratilainen.

Kuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 7.–13. huhtikuuta. Kupittaan kampuksen ennakkoäänestyspiste sijoitetaan ICT-Cityyn.

Opiskelijakunta TUO tulee myös tilanteen salliessa järjestämään vaalitorin ja ehdokaspaneelin Turun ammattikorkeakoulun EduCityn kampuksella 6. huhtikuuta tarkoituksena mahdollistaa matalalla kynnyksellä tutustuminen puolueisiin sekä ehdokkaisiin.

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa