Turun seutu Suomen kakkoseksi

Kunnallisvaalien lähestyessä keskustelu on monin paikoin jumiutunut kuntauudistukseen ja kuntarajojen siirtelyyn. Kunnissa saatetaan tyytyväisenä juhlia vaikkapa uuden kauppakeskuksen saamista naapuri-kunnan sijasta oman kunnan puolelle. Tuoko tämä seudulle lisäarvoa?

Nyt pitäisi suunnata katse suurempiin kuvioihin, kuntien väliseen aitoon yhteistyöhön ja tulevaisuuden menestymisen edellytyksiin. Miten me Turun seudun kunnissa pärjäämme vaikkapa suhteessa pääkau-punkiseutuun, Tampereen alueeseen tai Tukholmaan. Tavoitteena pitää olla Turun seudun saaminen valtakunnan kakkoskasvukeskukseksi heti pääkaupunkiseudun jälkeen. Kuntayhteistyössä on seudul-lamme jo otettu isoja askeleita mm. joukkoliikenteen, kaavoituksen koordinaation ja vesihankkeiden sa-ralla. Nyt tämä ketju vaatii jatkoa.

Ihmiset ja yritykset asettuvat aloilleen, liikkuvat ja toimivat kuntarajoista piittaamatta. Oleellista asukkaille on viihtyisät ja monipuoliset asumismahdollisuudet sekä hyvät palvelut, kun taas yrityksille tärkeää on myönteinen yritysilmapiiri, sijoittumisen helppous sekä osaava työvoima.

Yksi keskeinen alueemme vetovoimatekijä olisi oikoradan saaminen Helsinkiin. Noin tunnin kestävä ju-nayhteys toisi Turun osaksi pääkaupunkiseudun talousaluetta ja vahvistaisi kasvua koko Turun seudulla.

Merkittävä vahvuutemme ja iso potentiaali ovat alueemme yliopistot ja korkeakoulut, Kupittaan alueelle on jo keskittynyt niiden toimintaa ja jatkossa uusien kehityshankkeiden ja AMK:n uuden kampuksen myötä alueelle saadaan vielä lisää draivia, oleellista on saada alueelle lisää tiloja myös yritystoiminnalle, jolloin yritysten ja korkeakoulujen sijoittumisesta saadaan synergiaa ja tällä tavoin lisätään työllistymis-mahdollisuuksia korkeakouluistamme valmistuville.

Tehdään yhdessä töitä alueemme kasvun ja houkuttelevuuden eteen niin yrityksille kuin asukkaillekin.

Niko Aaltonen
kaupunginvaltuutettu
Turku

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa