Reilusti Turun puolesta

Turku on upea kaupunki, jolla on hyvät mahdollisuudet menestyä ja kehittyä jatkossakin. Nyt tarvitaan reipasta vauhtia ja uutta otetta Turun päätöksentekoon.

Asiat eivät tapahdu itsestään, ne pitää useimmiten laittaa kuntoon kovalla työllä. On helppo sanoa mitä pitäisi tehdä ja mihin lisätä rahaa. Paljon vaikeampaa on saada oikeasti päätöksiä aikaiseksi ja huolehtia laadukkaiden ja monipuolisten palveluiden tuottamisesta turkulaisille.

Turussa on vuosia puhuttu tonttitarjonnan lisäämisestä, keskikaupungin siistimisestä, talouden kuntoon laittamisesta jne. Asioita kyllä selvitetään ja lisäselvitetään, mutta päätökset antavat odottaa itseään. Yleensä esitetyt uudet asiat tyrmätään päätöksenteossa, ilman mitään esityksiä uusista vaihtoehtoisista ratkaisuista. Onneksi tällä valtuustokaudella on saatu vauhtia mm. kaavoitukseen, ja uusia kaavoja on valmistunut aikaisempaa nopeampaan tahtiin. Turkuun on viime vuosina saatu uusi upea pääkirjasto, jokirantaan on tehty uusi kävelyalue, Vähätori on valmistunut, Kupittaan puistoon on satsattu. Tässä muutamia esimerkkejä.

Nyt pitää jatkaa tätä hyvien asioiden ketjua. Tällä hetkellä mm. uusi palloiluhalli ja AMK:n kampus ovat suunnitteluvaiheessa. Lisäksi Turkuun pitää saada uusia asukkaita ja työpaikkoja. Vain tällä tavalla varmistetaan kaupungin pysyminen kehityksen mukana. Kehittyvä kaupunki, jonka verotulot kasvavat ja talous on tasapainossa, voi parhaiten huolehtia meille kaikille tärkeistä peruspalveluista.

Erityisasemassa ovat lapsiperheiden palvelut. Muuttoliike lähikuntiin on saatava pysähtymään. Tähän voidaan vaikuttaa mm. hyvällä tonttitarjonnalla ja turvallisilla lähikouluilla.

Opetus ja koulutus ovat kaiken toiminnan perusta ja edellytys sille, että meillä on osaajia myös tulevaisuudessa. Turku on ylivertainen koulutuskaupunki. Ketju alkaa laadukkaasta esiopetuksesta ja päättyy Turun lukuisiin korkeakouluihin. Harva kaupunki Suomessa pystyy tarjoamaan  vastaavaa. Olkaamme ylpeitä tästä ketjusta ja huolehtikaamme koulutuksen monipuolisuudesta ja elinvoimasta.

Minun Turkuni on kannustava, välittävä ja kehittyvä kaupunki, jossa on hyvä harrastaa, opiskella, tehdä työtä ja viettää eläkepäiviä. Viihtyisässä kaupungissa on säpinää ja sykettä ja siellä on turvallista elää. Viihtyisä ja siisti kaupunki pitää huolta ympäristöstä ja satsaa joukkoliikenteeseen ja kaupunkikuvan vehreyteen.

Olen valmis kovaan työhön oman kotikaupunkini, Turun parhaaksi!

Turussa 12.10.2010

Niko Aaltonen

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa