Turun matkailun puuttuva palanen

Turulla on monia matkailuun liittyviä vahvuuksia: jokiranta, upea saaristo, lukuisa määrä museoita ja monia Suomen historian keskeisiä tapahtumapaikkoja, rakennuksia ja rakennuskokonaisuuksia kuten vanhan Suurtorin–Tuomiokirkon alue, Kakolanmäki, Ruissalon Telakka ja vaikkapa Turun Linna.

Viime vuosina olemme nousseet myös ravintolamaailmassa upeaan kukoistukseen, tästä viimeisempänä esimerkkinä Kaskis-ravintolan saama Michelin-tähti.

Tapahtumapuolelta löytyy monia festareita ja muita tapahtumia aina Ruisrockista Paavo Nurmi Gamesiin. Tulossa on lähivuosille lisäksi Tall Ship Races ja asuntomessut.

Hienon mahdollisuuden matkailun vetovoiman lisäämiseen tuovat myös suunnittelussa hankkeina etenevät Ratapihan areenaan liittyvä kokonaisuus ja Linnanniemen alue yhteisterminaaleineen.

Oleellinen puuttuva palanen Turun matkailun vetovoimaan on lapsille suunnattu perhematkailukohde. Turku tarvitsee Linnanmäen ja Särkänniemen kaltaisen kohteen, joka vetää Turkuun matkailijoita laajalti. Kohde lisäisi Turun vetovoimaa ja toisi merkittävän piristysruiskeen myös kaupunkimme hotelli- ja ravintola-alan yrityksille.

Itsekin vanhempana mietin tarkoin, mihin lasten kanssa haluan lähteä. Kohteessa on oltava jotain mitä myös lapset odottavat, silloin sujuu matkailu kaikkien kannalta huomattavasti mukavammin. Tänä vuonna kävimme perheen kanssa Tampereen Särkänniemessä, jossa päivä solahti mukavasti ja jätimme myös aikamoisen potin euroja paikalliselle elinkeinoelämälle. Pelkästään viiden henkilön rannekkeet ja lounaat nousivat useisiin satasiin. Tähän päälle vielä hotellit, matkat ynnä muut sellaiset.

Oli myös mukavaa nähdä, kuinka paljon paikallisia nuoria oli palkattu kesätöihin huvipuiston alueelle.

Turun pitää olla asiassa aloitteellinen ja etsiä kumppaneita toteuttamaan Turkuun uusi perhematkailukohde.

Niko Aaltonen (kok.), kaupunginhallituksen jäsen

Julkaistu kohteessa Yleistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat blogissa